Arbetsmiljötekniker / mättekniker

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte drygt 16 miljarder kronor 2016 och har cirka 4 200 anställda i 13 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Vill du vara med och göra LKAB till en säkrare och tryggare arbetsplats?

Vi erbjuder dig ett varierande arbete där du tillsammans med två nära kollegor får utföra kontroll av arbetsmiljön för samtliga sektioner inom LKAB södra i Malmberget och Svappavaara.

Avdelningen Södra KMA (SK) inom division Södra söker nu en Arbetsmiljötekniker med stationering i Malmberget. Vi erbjuder divisionen ett taktiskt och operativt specialiststöd, inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö så att verksamheten kan bedrivas på ett säkert, strukturerat och ansvarsfullt sätt inom ramarna för lagstiftning och andra gällande krav. Som Arbetsmiljötekniker är din huvuduppgift att planera, utföra, analysera och rapportera eller på annat sätt presentera mätningar inom arbetsmiljöområdet såsom radon, dricksvatten, buller och inomhusmiljö. Du är också med i utvecklingsprojekt och kampanjer tillsammans med representanter från SK, arbetsmiljöstab och produktion. Eftersom vi erbjuder en tjänst till övriga i divisionen är initiativtagande och samarbetsförmåga viktiga egenskaper.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är noggrann och analytisk i ditt arbete. Du är självständig, förtroendeingivande, har lätt för att samarbeta och bygga goda relationer. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift och har förmåga att utföra enklare analyser och beräkningar.

Du bör ha minst gymnasial utbildning med teknisk eller naturvetenskaplig inriktning. Vi ser gärna att du har någon vidareutbildning inom arbetsmiljöområdet eller erfarenhet av liknande arbete.
God kännedom om LKAB:s verksamhet och processer är meriterande.

Körkort lägst B.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Stationeringsort Malmberget.

Välkommen in med CV och personligt brev senast 17 augusti 2018. För mer information om tjänsten vänligen kontakta KMA-chef Södra Niddi Ögren 0980-72809.

Fackliga kontakter:
Unionen Södra – Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra – Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra – Stefan Tallfjärd, 0970-79561

https://www.lkab.com/sv/karriar/lediga-jobb/lediga-jobb-fran-talentlink/jobbsidor/LKAB02014/