Chemical Compliance Lead – Sweden Operations, AstraZeneca, Södertälje

Sista ansökningsdag: 9 december

Mer information och ansökan här

Location: 

Södertälje, Stockholm,Sweden

Job reference: R-039677
Posted date: Nov. 22, 2018

Apply

Tycker du att företagens ansvar för Säkerhet, Hälsa och Miljö är viktigt?

Har du koll på kemikalielagstiftning och vill fortsätta utveckla vårt arbete med kemikaliesäkerhet på AstraZeneca?

Då kanske du är rätt person att jobba tillsammans med oss på avdelningen Säkerhet, Hälsa och Miljö (SHE) inom AstraZeneca i Södertälje.

AstraZeneca är ett av världens ledande läkemedelsföretag. Vi fokuserar på forskning, utveckling, tillverkning och marknadsföring av receptbelagda läkemedel och bioläkemedel inom viktiga hälsovårdsområden. Vi förvandlar goda idéer till effektiva läkemedel för att förbättra patienters hälsa och livskvalitet över hela världen.

Vi är dessutom mer än ett av världens ledande läkemedelsföretag, på AstraZeneca är vi stolta över den företagskultur vi har som inspirerar till utveckling och samarbete. Vi strävar efter att vara ledande inom allt vi gör och vårt konkurrenskraftiga och flexibla belöningssystem är inget undantag.

Arbetet med Säkerhet, Hälsa och Miljö (SHE) är integrerat i alla delar av vårt arbete inom AstraZeneca.

Din spelplan

SHE avdelningen på AstraZeneca i Södertälje ansvarar för processer, riktlinjer och support inom Säkerhet, Hälsa och Miljö.

Som Chemical Compliance Expert är du en viktig spelare för tillverkningen av läkemedel i Södertälje.

Din roll

Du blir vår specialist inom kemikaliefrågor.

Genom många kontakter och samarbeten samt genom att skapa effektiva processer säkerställer du att vi följer myndighetskrav, lagstiftning och företagets egna standarder. Du är också en viktig kontaktperson för verksamheten i kemikaliefrågor.

Detta betyder att du:

  • Ansvarar för att det finns processer, föreskrifter och verktyg på plats för att ha kontroll över samt hantera kemikaliefrågor som ex REACH, CLP, Arbetsmiljöverkets föreskrifter, Kemikalieinspektionens föreskrifter, narkotikalagstiftning, skattelagstiftning (teknisk sprit). Det kan vara processer såsom ex ”Lokal REACH implementering” (dvs. främst kemikalier med SCC-krav), ”SDS och eSDS (och inköpsrutiner)”, ”CMR och allergener”, ”Etanolhantering”, ”Narkotikahantering”, ”Kemikalieförteckningar” samt ”Märkning enligt CLP och Arbetsmiljöverket”.
  • Bevakar lagstiftning inom kemikalieområdet samt gör tolkningar för AZ:s verksamhet.
  • Samordnar tillstånd och anmälningsärenden inom kemikalieområdet samt rapportering till myndigheter och andra intressenter. Du har dessutom kontakt med relevanta myndigheter och administrerar arbetet med tillsyn och rapportering.
  • Ansvarar för att processer är kända och implementerade samt för att driva förbättringar i samarbete med lokala SHE koordinatorer.
  • Ger strategisk rådgivning och utbildning till verksamheten i kemikaliefrågor.

Vi förutsätter

Du som söker har ett stort driv och engagemang i att göra det lätt för verksamheten att göra rätt inom kemikalieområdet.

Du har en kemiingenjörs examen eller motsvarande samt gärna kunskap inom toxikologi och erfarenhet från liknande arbete inom tillverkande industri.

Som person tror vi att du arbetar noggrant, målinriktat, självständigt och analyserande och för att passa i rollen bör du ha lätt för att skapa nya kontakter och samarbeta med olika funktioner inom organisationen samtidigt som du, när så krävs, kan agera beslutsamt.

Även om din spelplan till stor del är svensk är samverkan med den globala SHE organisationen samt andra länder viktig och det är ett krav att du, förutom svenska, även behärskar engelska i tal och skrift.

Så här går du vidare

Hoppas att detta väckt ditt intresse! Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten, kontakta: Helena Wadsten (SHE Chef Södertälje) 08-553 232 32 eller 070-627 39 40

Välkommen med din ansökan senast den 9/12 2018.

AstraZeneca är en arbetsgivare som främjar lika rättigheter och möjligheter. AstraZeneca välkomnar ansökningar från alla kvalificerade sökande oberoende av kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning, och ålder.