HSE Advisor, Akzo Nobel Adhesives, Kristinehamn

Sista ansökningsdag: 16 december

Mer information och ansökan här

Sammanfattning

Dela annonsen via:    
KOMMUN: KRISTINEHAMN | YRKE: ARBETSMILJÖINSPEKTÖR
Idag, kl 00:00| 16 december 2018 | Heltid, Tillsvidare | Fast månads- vecko- eller timlön |1| 22966845

Om dig

Job requirements/Candidate profile Akademisk examen på kandidat- eller magisternivå inom hälsa, miljö och säkerhet alternativt ingenjörsutbildning med inriktning mot kemi/miljö eller liknande erfarenhet. Har du erfarenhet av reningsverk och drift av reningsverk ses detta som en god egenskap. Vi ser gärna att du har: – Goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt – Förmågan att driva arbetet med ständiga förbättringar – Är du är pro-aktiv, ser möjligheter och har en förmåga att driva förbättringsarbete genom relationsbyggande. – Du är en god kommunikatör och innehar förmågan att bygga relationer till din omgivning – Du har en positiv attityd och kan med entusiasm och energi få med dig andra i genomförandet av planer och åtgärder – Du är analytisk, resultat- och lösningsorienterad För att bli framgångsrik i rollen är det av stor vikt att du besitter tillräcklig kompetens och erfarenhet för att agera expert inom miljöområdet. Med utgångspunkt i en akademisk och/eller teknisk bakgrund har du förmågan att finna praktiska tillvägagångssätt som möter förväntningar och krav från myndigheter och andra intressenter. Du kan förklara och övertyga interna och externa intressenter med mer än bara sakliga argument. Du kan relatera till och bygga vidare på personers intresse, erfarenheter och kunskapsnivå.

Din profil

Språk

Engelska:

Svenska:

Dina arbetsuppgifter

Till Akzo Nobel Adhesives AB i Kristinehamn söker vi nu en person redo att axla den spännande rollen som HSE Advisor. Vi söker dig med tidigare erfarenhet inom HSE-området och som har ett starkt engagemang för att driva frågor inom miljöområdet. I rollen som HSE Advisor (Health, Safety & Environment) är du ansvarig för yttre miljöområdet på anläggningen. Du är drivande i arbetet med att minska resursförbrukningen samt optimera utsläpp/avfallsströmmar i verksamheten. Du arbetar med att stödja linjeorganisationen genom att vidareutveckla och implementera policys, arbetsprocesser, rutiner, instruktioner och praxis på anläggningen. Du kommer även att delta i arbetet med stötta HSE&S Manager i att förbättra arbetsmiljö/säkerhetsarbetet i Kristinehamn. Rollen ingår i HSE-avdelningen och utgör en heltidstjänst. Arbetsuppgifter och ansvarsområden Vara en inflytelserik rådgivare till linjeorganisationen genom att bygga förståelse för teoretiska koncept, branschstandarder och bästa praxis inom HSE-disciplinen yttre miljö. Driva förbättringsarbete på anläggningen med avseende på miljö. Ta fram riktlinjer, rutiner och instruktioner. Optimering av anläggningens reningsverk samt kunna jobba i projekt. Coacha och stödja linjeorganisationen i arbetet med att genomföra strategier och planer samt tillvägagångssätt som möter krav från myndigheter och AkzoNobel. Vara ansvarig för kontakter, korrespondens och rapportering till myndigheter inom miljöområdet. Ansvarig för kemikaliebedömningar och riskbedömningar. Utgöra en betydelsefull del av HSE-avdelningen och fungera som förebild genom eget beteende och attityd. Delta i revisioner och andra arbeten på Akzo Nobel Adhesives AB i Kristinehamn. Utbilda egen personal inom miljöområdet. Tillsammans med övriga i HSE-avdelningen och linjeorganisationen utvecklar du säkerhetskulturen på anläggningen och stimulerar det kontinuerliga arbetet med förbättringar.

Övrigt

Arbetsplats

Kristinehamn

AkzoNobel har en passion för färg. Vi är experter i det stolta hantverket att utveckla och tillverka färg och vi har satt standarden för färg och kulörer sedan 1792. Vår förstklassiga portfölj av varumärken – inklusive Nordsjö, International, Sikkens och Interpon – är betrodd av kunder runt om i världen. Vi har huvudkontor i Nederländerna och är verksamma i över 80 länder. Våra 35 000 talangfulla medarbetare brinner för att leverera de högpresterande produkter och tjänster våra kunder förväntar sig. För mer information, vänligen besök www.akzonobel.com.

Kontaktinformation

Företagets adress

Staffanstorpsvägen 50 Arlöv

Postadress

Akzo Nobel Industrial Coatings AB
.
20517 Malmö

Telefonnummer

040355000

Sök jobbet senast 16 december 2018

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Ola Hollstedt, HSE&S Manager Akzo Nobel Adhesives AB +46 70 149 64 49 För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Elisabet Haraldsdottir, Talent Resourcing Partner, +46 703 5017 99

Arbetsgivaren vill att du ansöker via deras webbplats.