HSE Advisor, HeidelbergCement, Stockholm

Mer information och ansökan här

Din roll

I rollen som HSE Advisor kommer du att arbeta systematiskt med att förhindra olyckor och förebygga skador. Du kommer att tillsammans med HeidelbergCements specialister säkerställa att utredningar utförs enligt gällande arbetsmiljölagar, bolagets krav samt krav i ISO-standarder. Vidare bidrar du till utvecklingen av strategier och mål inom HSE-området samt säkerställer att rutiner implementeras på ett bra sätt i organisationen. Vid tillbud och olycksfall kommer du att stötta avdelningarna vid utredning samt rapportera dessa inom organisationen. Även arbetsuppgifter kopplade till olika typer av exponeringar ingår i rollen.

Andra förekommande arbetsuppgifter:

Ge aktivt stöd till ledning och medarbetare i organisationen inom alla delar som är relaterade till hälsa, säkerhet och arbetsmiljö.

Utveckla och uppdatera rutiner inom arbetsmiljö i ledningssystemet.

Rapportera till bolaget och andra intressenter samt utvärdera HSE-data och identifiera förbättringar.

Tolka resultat från mätningar inom arbetsmiljö samt rekommendera åtgärder.

Skriva årliga arbetsmiljörapporter.

Planera och anordna utbildning inom hälsa, säkerhet och arbetsmiljö.

Skapa och underhålla ett nätverk av interna och externa intressenter samt representera organisationen i relevanta sammanhang.

Tillsammans med ledningen fungera som en förändringsledare för HSE-kultur och ständiga förbättringar samt vara en förebild i enlighet med riktlinjer och rutiner inom HSE.

Tjänsten innebär resor inom ansvarsområdet och tjänstebil ingår.

 

Din Profil

Vi söker dig som har minst ett par års erfarenhet från en liknande roll inom tillverkningsindustrin med inriktning mot arbetsmiljö. Du har relevant utbildning inom arbetsmiljö- eller hälsoområdet och har erfarenhet av arbete med arbetsmiljöfrågor. Du är flytande i det svenska språket i såväl tal som skrift samt har mycket goda kunskaper i engelska. B-körkort är ett krav. Du är en god kommunikatör och trivs då du får arbeta med andra människor och leda dem mot nya mål och tillvägagångssätt. Ditt arbetssätt är systematiskt och du arbetar självständigt även under högt arbetstempo.

 

HeidelbergCement

HeidelbergCement är global marknadsledare inom produktområdet ballast och en betydande aktör inom cement, betong och andra relaterade verksamheter. Detta gör HeidelbergCement till en av världens största byggmaterialproducenter. Koncernen har cirka 62 000 medarbetare i 60 länder.

 

Ansökan

Denna rekrytering sker i samarbete med A-Search. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Helen Hafström 0730-350 221. Ansök snarast då intervjuer och urval sker löpande.

Kontakt
Helen Hafström