KMA-utvecklare LKAB

  • BefattningUtvecklare, KMA
  • StationeringLKAB, Svappavaara
  • AnställningsformTillsvidareanställning
  • Sista ansökningsdatum2018-07-15

Om företaget / verksamheten

LKAB:s dagbrottsgruvor finns i Svappavaara, fyra mil sydost om Kiruna. I dessa dagbrott losshåller vi järnmalm genom att borra, spränga, för att sedan krossa och sovra malmen till ett rågods för pelletstillverkning. I vår verksamhet ingår malmförädling i vårt anrikningsverk och pelletsverk. I Svappavaara erbjuder vi dig en arbetsplats i en familjär miljö med stark sammanhållning i kombination med stora möjligheter till friluftsliv, att utvecklas i din tjänst och få vänner för livet.

Om tjänsten

Vill du vara med och utveckla och driva arbetsmiljöarbetet inom LKAB Svappavaara?

Då kanske du är vår nya KMA-utvecklar? KMA-utvecklarna tillhör KMA-staben inom Division Södra och är taktiska och operativa arbetsmiljöspecialister som aktivt bidrar och stöttar arbetsmiljöarbetet i verksamheten. Du sitter också med i ledningsgruppen för Svappavaara och arbetar nära våra chefer.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att hålla i arbetsmiljöutbildningar, ta fram underlag för och driva utvecklings- och förbättringsåtgärder, bistå med information om och tolkning av lagar och regler, medverka i olycksfalls- och tillbudsutredningar, sammanställa, rapportera och analysera händelser samt ansvara för myndighetskontakter inom arbetsmiljöområdet. LKAB arbetar aktivt och fokuserat med att minska antalet olycksfall och detta är ett prioriterat arbetsområde för dig som KMA-utvecklare.

Vi erbjuder ett roligt och utvecklande jobb där din kompetens värderas högt och du får utrymme för att själv utforma arbetssätt och metoder. Till stöd har du tre andra KMA-utvecklare inom avdelningen KMA Södra, samt motsvarande inom KMA Norra och LKAB arbetsmiljöstab. Tillsammans arbetar du och våra chefer för att förbättra arbetsmiljön- både på kort och lång sikt.

Dina kvalifikationer

Vill du vara med och göra Svappavaara till en ännu säkrare och tryggare arbetsplats?

Som KMA-utvecklare behöver man tycka om och vara bra på att samverka med andra människor men också kunna arbeta självständigt och strukturera och utveckla sitt eget arbete. Att vara drivande och lösningsfokuserad är viktigt.

Vi ser gärna att du har teknisk högskole-/universitetsutbildning. Utbildning och/eller erfarenhet från arbetsmiljöområdet är meriterande. B-körkort och god datorvana krävs.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är, oavsett befattning du söker, viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som Du har med dig. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Dagtid med stationeringsort Svappavaara. I tjänsten ingår beredskap.

Välkommen in med CV och personligt brev senast 15 juli 2018. För mer information om tjänsten vänligen kontakta Niddi Ögren, avdelningschef KMA Södra 0980-728 09.

 

Ansökan: https://www.lkab.com/sv/karriar/lediga-jobb/lediga-jobb-fran-talentlink/jobbsidor/LKAB01985/