Vik. KMA-utvecklare / Arbetsmiljöutvecklare, LKAB

Bildresultat för LKAB

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Vi söker en vikarierande KMA-utvecklare till division Södra KMA.

LKAB arbetar aktivt med att minska antalet olycksfall, vilket blir ett prioriterat arbetsområde för dig. LKAB:s arbetsmiljöarbete bygger på ett förebyggande och utvecklande synsätt inom arbetsmiljö och hälsa. Avdelningen KMA (kvalitet – miljö – arbetsmiljö) ger produktionsdivision Södra ett taktiskt och operativt specialiststöd inom dessa områden.

Som KMA- utvecklare/arbetsmiljöutvecklare fungerar du som ett aktivt stöd till linjeorganisationen i arbetsmiljöfrågor och du kommer att vara kontaktperson för delar av verksamheten i Malmberget. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att ta fram underlag för utvecklings- och förbättringsåtgärder, stödja verksamheten i tolkning av lagar och krav, medverka i olycksfalls- och tillbudsutredningar, delta i olika arbetsmiljömöten i verksamheten samt hålla i arbetsmiljöutbildningar.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är strukturerad och har lätt för att kommunicera. Eftersom tjänsten innebär mycket kontakter både internt och externt är det viktigt att du trivs med att samarbeta, men även kan arbeta självständigt. Du är drivande och lösningsfokuserad, samt tycker om att arbeta med en mångfald av arbetsuppgifter i olika miljöer.

Vi ser gärna att du har en teknisk utbildning från högskola/universitet, erfarenhet inom arbetsmiljöområdet är meriterande. Det är också viktigt att du har god datorvana.

Det är dina samlade kvalifikationer och personliga egenskaper som värderas.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Tjänsten är ett vikariat under ca 1 år med start från maj 2019. Stationeringsort är Malmberget men resor i tjänsten förekommer. Dagtidsarbete där beredskap ingår.

Välkommen in med CV och personligt brev senast 17 mars 2019. För mer information om tjänsten vänligen kontakta Tf KMA Chef Solveig Danskog 0970-762 53.

Fackliga kontakter:
Unionen Södra – Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra – Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra – Stefan Tallfjärd, 0970-79561